Ana Sayfa
Duyurular
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programımız Diplomalarında Tyç Logosu Kullanacak
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programımız Diplomalarında TYÇ Logosu Kullanacak

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programımız Diplomalarında TYÇ Logosu Kullanacak

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı, yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam alanında yüksek nitelik ve kaliteyi ifade eden Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu; diploma ekleri, mezun belgesi ve transkriptler de kullanabilecek. TYÇ logosu ile öğrencilerimizin mezuniyet belgelerinin Avrupa'da da geçerliliği sağlanabilecek.

TYÇ Nedir?

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ), Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan; ilk, orta ve yükseköğretim dâhil, mesleki, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını belirleyen ulusal yeterlilik çerçevesidir.

TYÇ, Türkiye’deki yeterliliklerin sınıflandırılmasını sağlayan bütünleşik tek bir yapı olarak, kalite güvencesi sağlanmış ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim dâhil, eğitim öğretim programları ve diğer öğrenme yolları ile kazanılan tüm yeterlilikleri kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

AYÇ ile uyumlu tasarlanan TYÇ; ilk, orta ve yükseköğretim dâhil mesleki, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilikleri sekiz seviyede sınıflandırır. Seviyeler, yeterlilik türleri ve yeterlilik kategorileri TYÇ tasarımının çekirdek öğelerini oluşturmaktadır.

TYÇ Seviyeleri, 1’den 8’e doğru sıralanmakta, kolaydan zora ve basitten karmaşığa doğru ilerlemektedir. TYÇ seviyeleri, herhangi bir öğrenme alanı dikkate alınmadan, söz konusu seviyedeki yeterliliklerin sahip olduğu asgari ortak öğrenme kazanımlarına göre tanımlanmıştır. Her seviyeyi bilgi, beceri ve yetkinlikler açısından tanımlayan öğrenme kazanımı ifadeleri “seviye tanımlayıcısı” olarak adlandırılmakta ve seviye tanımlayıcıları, TYÇ’deki diğer yapı ve araçlar için temel oluşturmaktadır.

 

TYÇ hakkında bilgi almak için https://www.tyc.gov.tr/ bağlantı adresini ziyaret edebilirsiniz.